Redea
Novosti

NACRT STRATEGIJE BIOGOSPODARSTVA DO 2035.

Objavljeno 12.09.2023

Ministarstvo poljoprivrede predstavilo je nacrt Strategije biogospodarstva do 2035.

Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. biogospodarstvo je izdvojeno kao gospodarski model s velikim potencijalom, osobito u ruralnim područjima. Glavni koordinator izrade nacrta Strategije je Ministarstvo poljoprivrede koje se najviše posvećuje poljoprivrednom sektoru, ali i svemu što se uz njega povezuje. Naime, cijela politika i promišljanja izlaze izvan okvira same poljoprivredne proizvodnje i zahvaćaju problematiku cjelokupnog ruralnog prostora, uključujući mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta te unaprjeđenje životnih uvjeta, u kojem biogospodarstvo može imati ključnu ulogu.

Uz Ministarstvo poljoprivrede u izradi nacrta Strategije doprinijelo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ciljevi Strategije: koordinacija politika, međusektorska suradnja, unaprjeđenje okvira za provođenje strategije biogospodarstva, postavljanje tržišnih uvjeta i razvoj veće dodatne vrijednosti za koje Hrvatska ima potencijala.

Više informacija o Strategiji možete pronaći OVDJE.

Skip to content