Redea
Novosti

NACIONALNA KAMPANJA #EMPATIJASADA – ZA DRUŠTVO BEZ NASILJA

Objavljeno 09.06.2021

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i državna tajnica Margareta Mađerić danas, 8. 6. 2021. su predstavili nacionalnu medijsku kampanju „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji – za nasilje nema opravdanja”.

Glavni ciljevi kampanje pod sloganom „#empatijasada – Za društvo bez nasilja” su senzibilizacija javnosti o štetnosti i neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, važnosti prevencije nasilja, obveza prijavljivanja nasilja te promocija besplatne 24-satne telefonske linije 116 006 kao dio sustava prevencije od nasilja i zaštite žrtve.

Nacionalna medijska kampanja odvijat će kroz iduća 24 mjeseca, a intenzivno tijekom lipnja, rujna i studenog, s ciljem educiranja javnosti, ali i žrtava, o važnosti prijave nasilja.

Kampanja je dio EU projekta kojeg provodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerstvu s Ministarstvom pravosuđa i uprave i Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, a financirana je kroz bespovratna sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru provedbe Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014.-2020.”

Stručnjaci upozoravaju da je pandemija, koja je u društvo unijela nesigurnost i brojne izazove za reorganizaciju društva, dodatno negativno utjecala na porast nasilja u obitelji diljem svijeta. U 85 posto slučajeva, žrtve su žene, a mjere ograničenog kretanja žrtve su dodatno dovele do toga da je dio njih bio u nemogućnost uopće prijaviti nasilje niti se udaljiti od zlostavljača.

Više na empatijasada.hr

Skip to content