Redea
Novosti

NA MICROSOFT STORE-U KONAČNO I JEDNA APLIKACIJA IZ HRVATSKE

Objavljeno 24.02.2021

Među 35 milijuna aplikacija na platformi Microsoft Store od početka veljače je i jedna iz Hrvatske – poslovni informacijski sustav RIVA mini ERP zagrebačke tvrtke HKing.

Microsoft Store je najveća online trgovina aplikacijama namijenjenim Windows platformi, višestruko veća nego Google Play Store (koji ima 2,6 milijuna aplikacija) ili App Store (ima 2,1 milijun), a za uvrštenje je aplikacija tvrtke HKing usklađivana i testirana više od dva tjedna.

Aplikacija je namijenjena malim poduzetnicima koji često nemaju najnovija računala, zbog čega je velika pažnja stavljena na optimizaciju tako da bude jednako upotrebljiva i na slabijem i starijem hardveru pa su sva testiranja prošla glatko.

Prema podacima Eurostata, u Hrvatskoj tek manji broj firmi, manje od 26 posto, koristi specijalizirano programsko rješenje za upravljanje poslovanjem i to su uglavnom knjigovodstveni programi. Po tom pitanju od Hrvatske su slabije samo Mađarska, Bugarska i Rumunjska. Za dostizanje prosjeka EU od 36 posto potrebno da otprilike 15.000 firmi koje ne koriste nikakav poslovni program počnu to koristiti.

Skip to content