Redea
Novosti

MYSTICAL DANUBE – 1. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA

Objavljeno 05.06.2024

Dana 4. lipnja 2024. godine održan je prvi sastanak lokalnih dionika na kojem je predstavljen projekt Mystical Danube sufinanciran sredstvima EU iz Programa Interreg Danube 2021.-2027.

Cilj projekta je transnacionalna valorizacija prirodne i nematerijalne kulturne baštine za društveno-ekonomski razvoj ruralnih područja u dunavskoj regiji kroz razvoj novog turističkog proizvoda, s naglaskom na uključivanje lokalne zajednice.

Na projektu sudjeluje 10 partnera iz ukupno 9 zemalja, a trajanje projekta je od 1. siječnja 2024. do 30. lipnja 2026. godine.

Kroz projekt će se razviti koordinirani zajednički i transnacionalni pristup u valorizaciji prirodne i nematerijalne kulturne baštine kao turistički potencijal u ruralnim i manje posjećenim područjima kako bi se potaknuli ekonomski razvoj, društvena uključenost i društvene inovacije u dunavskoj regiji uključivanjem lokalne zajednice u kreiranje i razvoj novog turističkog proizvoda – turističke rute.

Lokalni dionici će svojim sudjelovanjem na radionicama i sastancima pridonijeti izradi zajedničke strategije, akcijskog plana i rješenja, nove turističke rute – Zelena i mistična priča dunavske rute, koja će se potom testirati kroz pilot akciju na 4 lokacije (Čakovec kao glavna kontakt točka, Štrigova, Donji Vidovec i Donja Dubrava) s ciljem poticanja uključivanja lokalne zajednice. Na sastanku je lokalnim dionicima predstavljen projekt Mystical Danube, njegovi ciljevi i rezultati te su prezentirane aktivnosti kroz koje će se lokalna zajednica aktivno uključiti u projekt te dati svoj doprinos.

Više o projektu dostupno je putem POVEZNICE. 

 

 

Skip to content