Redea
Novosti

MOBILISESME MEĐUNARODNA RAZMJENA

Objavljeno 03.01.2023

Ukoliko ste u fazi planiranja i postavljanja ciljeva za novu poslovnu godinu, mogućnost sudjelovanja u programima međunarodnih razmjena izvrsna je prilika za stjecanje zanimljivih iskustava i novih znanja i vještina.

MobiliseSME je program međunarodnih razmjena namijenjen zaposlenicima malih i srednjih poduzeća, sufinanciran od EaSI programa (EURES) Europske unije. Osnovni cilj MobiliseSME programa je podržati kratkoročne prekogranične razmjene zaposlenika, menadžera i/ili (su)vlasnika malih i srednjih poduzeća.

Odlukom Europske komisije program je produžen do 31. ožujka 2023., stoga vas pozivamo da se registrirate i ostvarite međunarodnu razmjenu do kraja tekućeg ciklusa!

Na drugom konzorcijskom sastanku MobiliseSME programa, održanom početkom studenog 2022. godine, raspravljalo se o dosadašnjim rezultatima Programa. Kroz analizu postavljenih ciljeva i ostvarenih rezultata, zaključilo se da je četiri mjeseca prije završetka Programa ostvareno oko 85% planiranih razmjena na razini konzorcija. Završna konferencija MobiliseSME programa održat će se u Bruxellesu u ožujku 2023. godine, na kojoj se očekuju brojne uspješne priče te optimistična najava novog ciklusa.

U okviru programa MobiliseSME, posredstvom TERA Tehnopolis lokalne kontakt točke, ostvarene su brojne razmjene koje su rezultirale uspješnim poslovnim pričama, razvojem novih aplikacija koje pružaju informacije humanitarnog karaktera, poboljšanjem marketinških strategija i SEO optimizacije, boljom koordinacijom projekt menadžmenta, poboljšanjem turističke ponude, dok su neke razmjene ostvarene s ciljem promocije održivog načina života i zaštite okoliša.

Za više informacija o MobiliseSME programu, kontakt telefon je 031/251-000, e-pošta mobilnost@tera.hr,  adresa Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek ili kroz kontakt obrazac.

Skip to content