Redea
Natječaji

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA – JAVNI NATJEČAJ ZA UDRUGE

Objavljeno 20.02.2024

Međimurska županija objavila je JAVNI NATJEČAJ za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini

Sukladno ovom Natječaju, udruge mogu prijaviti programe i projekte u sljedećim prioritetnim područjima za dodjelu sredstava:

  • Prioritetno područje 1 – zaštita prava potrošača,
  • Prioritetno područje 2 – branitelji iz Domovinskog rata i njihove obitelji,
  • Prioritetno područje 3 – umirovljenici,
  • Prioritetno područje 4 – zdravstvena i socijalna zaštita, osobe s invaliditetom,
  • Prioritetno područje 5 – briga o djeci i mladima, ljudska prava, demokratizacija i ostala područja od interesa za razvoj civilnog društva.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u prijavi na Natječaj. Udruga može potraživati sredstva u 100% iznosu ukupne vrijednosti projekta.

Porez na dodanu vrijednost (PDV) nije prihvatljiv za financiranje kod Korisnika koji je porezni obveznik upisan u registar obveznika PDV-a te ima pravo na odbitak PDV-a.

Aktivnosti moraju biti u skladu s djelatnošću koju vrše članovi udruge te moraju biti predviđene Programom rada udruge za 2024. godinu.

Prihvatljivi za su/financiranje su i programi/projekti čija provedba započinje prije potpisivanja ugovora o dodjeli financijskih sredstava za provedbu programa/projekta, no najranije od 1. siječnja 2024. godine. Kandidirani programi/projekti moraju završiti zaključno 31. prosinca 2024. godine.

Prijavitelj može na Natječaj prijaviti samo jednu prijavu tj. jedan program/projekt iz jednog prioritetnog područja. Višestruka prijava rezultirat će odbijanjem svih pristiglih prijava.

Rok za podnošenje prijava projekta i programa je najmanje 30 dana od dana objave Natječaja, a krajnji rok za dostavu prijave je 15. ožujka 2024. godine.

 

Više informacija o natječaju i kako se prijaviti dostupno je OVDJE.

Skip to content