Redea
Natječaji

LISTA POTENCIJALNIH VAŽNIH PROJEKATA U PODRUČJU TEHNOLOGIJA I SUSTAVA VODIKA

Objavljeno 26.01.2022

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području tehnologija i sustava vodika (IPCEI vodika). 

Poziv je namijenjen poslovnim subjektima, koji žele sudjelovati u važnim strateškim projektima na europskoj razini kroz različita partnerstva u cijelom europskom gospodarskom vrijednosnom lancu u području tehnologija i sustava vodika (proizvodnja vodika, prijenos i distribucija vodika, skladištenje, proizvodnja opreme uključujući elektrolizatore i opremu za tešku pokretljivost, industrijske primjene uključujući dekarbonizaciju industrijskih objekata itd.).

 POTENCIJALNI PRIJAVITELJI SU POSLOVNI SUBJEKTI:

  • koji imaju sjedište na području Republike Hrvatske;
  • čiji prijedlozi projekata su u skladu s ciljevima EU strategije za vodik i u skladu s IPCEI kriterijima;
  • čiji prijedlozi projekata su značajni za razvoj vrijednosnog lanca obnovljivog vodika unutar EU-a i pridonose cilju neutralnosti ugljika u EU-u; .
  • čiji projekti su u procesu istraživanja i razvoja te trebaju komercijalizaciju ili projekti koji osiguravaju prvu industrijsku upotrebu.

NAČIN PRIJAVE:

  • na adresu elektroničke pošte Ministarstva energetika@mingor.hI s naznakom: Javni poziv Za uvrštavanje na popis važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području tehnologija i sustava vodika – iskaz, daje se
  • za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac

ROK ZA PRIJAVU: do 6. veljače 2022. u 23,59 sati.

Više informacija možete vidjeti na stranicama MINGOR-a.

Skip to content