Redea
Seminari

KONFERENCIJA “ERASMUS + GREEN MOBILITY + GREEN SCHOOLS”

Objavljeno 08.02.2022

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na konferenciji pod nazivom “Erasmus + green mobility + green schools” A European Conference on Climate protection and Sustainability in School Education, koji će se održati od 4. do 6. svibnja 2022. u Potsdamu, u Njemačkoj u organizaciji njemačke nacionalne Erasmus+ agencije.

S obzirom da je konferencija međunarodnog karaktera radni je jezik engleski.

Teme i ciljevi konferencije su sljedeći:

  • Program Erasmus+ (2021. – 2027.) kao važan instrument provođenja Europskog zelenog plana
  • stavljanje naglaska na projekte koji ukazuju na potencijalnu raznolikost i kreativnost projekata usmjerenih na zaštitu okoliša i održivost
  • pronalaženje potencijalnih projektnih partnera i razvoj projektnih ideja za projekte i aktivnosti mobilnosti usmjerene na teme koje se tiču klimatskih promjena i održivosti

Očekivani rezultati konferencije su sljedeći:

  • sudionici će razviti metode za provođenje projekata koji se bave održivosti, a dotaknut će se i koncepta blended mobility koji kombinira virtualnu i fizičku mobilnost putem eTwinning platforme
  • uz pomoć stručnjaka sudionici će raspravljati o načinima na koje se tema zaštite okoliša može uključiti u projekte i svakodnevni rad škole

Ciljana skupina

Konferencija je prvenstveno namijenjena odgojno-obrazovnim djelatnicima koji su zainteresirani za aktivnosti mobilnosti s fokusom na održivost, sudionicima Erasmus+ projekata koji su provodili ili provode Erasmus+ projekte usmjerene na zaštitu okoliša te predstavnicima nacionalnih tijela s ulogom u obrazovanju.

Broj sudionika

Na konferenciji će sudjelovati oko 200 sudionika iz Erasmus+ programskih zemalja, a najviše 5 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 500,00 EUR. Troškove obroka i smještaja (u razdoblju od 4. do 6. 5. 2022. u hotelu u kojem se održava konferencija) financirat će organizator.

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem Salto platforme na koju je potrebno prethodno se registrirati.

Krajnji rok za prijavu na konferenciju je 15. veljače 2022. godine.

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Za sva pitanja u vezi konferencije molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@ampeu.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).

VAŽNO! Prema uputama organizatora svi sudionici morat će predočiti dokaz o potpunom cijepljenju protiv bolesti Covid-19 i negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata). U svrhu sudjelovanja na ovoj konferenciji od druge doze cjepiva mora proći više od 14 i manje od 90 dana. Međutim, ovi se vremenski okviri ne odnose na osobe koje su primile treću, odnosno booster dozu cjepiva. Također, oni cijepljeni boosterom ne moraju predočiti negativan antigenski test. Promjene uvjeta za sudjelovanje na konferenciji pratite na web-stranici ovog događanja.

Izvor: www.ampeu.hr

Skip to content