Redea
Seminari

KAKO PRIPREMITI ZA PRIJENOS POSLOVANJA … SEBE, POSLOVANJE, NASLJEDNIKE?

Objavljeno 12.03.2024

                                                                     

 

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA i CEPOR

organiziraju informativnu radionicu za poduzetnike i poljoprivrednike na temu:

 

KAKO PRIPREMITI ZA PRIJENOS POSLOVANJA

… sebe, poslovanje, nasljednike?

Što možemo naučiti iz primjera dobre prakse iz razvijenih zemalja EU?

 

Petak, 22. 3. 2024. od 10:30 sati do 12:30 sati

TICM 1/prizemlje, Ulica bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec

U Međimurskoj županiji, svaki treći poduzetnik je u godinama kada bi trebao započeti planirati prijenos poslovanja, a o uspješnosti ovog procesa ovisi više od 7.000 radnih mjesta.

Pridružite nam se na radionici o prijenosu poslovanja čiji je cilj potaknuti poduzetnike na razmišljanje i pripremu za jedan od najvažnijih koraka u poduzetničkoj karijeri! 

„Prijenos poslovanja  jedno je od najvažnijih područja kojem svaki poduzetnik u svom poslu treba posvetiti maksimalnu pažnju. Posebno je to važno u obiteljskim tvrtkama kada se poslovanje prenosi sa jedne na drugu generaciju. U našoj tvrtki taj smo postupak otvorili prije nekoliko godina i još ga nismo završili. Iznenadili smo se koliko je to osjetljivo pitanje sa puno upitnika kojih do tada nismo bili svjesni.“ 

Ivan Topčić,

osnivač, vlasnik i direktor obiteljskog poduzeća Tim kabel d.o.o.

(iz predgovora minivodiča za poduzetnike „Prijenos poslovanja“)

Prijenos poslovanja (upravljanja i vlasništva) kritična je faza u razvoju obiteljskih, ali i drugih malih i srednjih poduzeća. Priprema za prijenos poslovanja iziskuje vrijeme i posvećenost vlasnika poduzeća, a planiranju je potrebno pristupiti pravovremeno, kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

Cilj radionice:

Cilj radionice je pružanje informacija i savjeta te razmjena iskustava vlasnika poduzeća, OPG-a i obrta na temu izazova prijenosa poslovanja. Pored nasljeđivanja poduzeća u krugu članova obitelji, jedna od mogućih opcija je i prodaja poduzeća – zaposleniku, drugom poduzeću u djelatnosti ili novoosnovanom poduzeću koje tek započinje poduzetničku aktivnost.

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća, obrta ili OPG-a u cilju pravovremene pripreme za prijenos poslovanja.   

Predavačica:

Dr.sc. Mirela Alpeza, redovna je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i direktorica CEPOR-a koji u posljednjih 10 godina aktualizira problematiku malih i srednjih poduzeća i prijenosa poslovanja u Hrvatskoj. Članica je Upravnog odbora Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća – TRANSEO, koje omogućuje razmjenu iskustava među europskim zemljama u području podrške poduzetnicima kod prijenosa poslovanja.

Važne informacije o radionici:

Radionica se održava od 10:30 do 12:30 sati.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, budući da se realizira u sklopu projekta „Podrška prijenosu poslovanja“ kojeg financira Akademija za poduzetništvo Europskog fonda za jugoistočnu Europu.

Broj sudionika radionice je ograničen kako bi se omogućila interakcija i dijeljenje iskustava sudionika radionice.

Link za prijavu na radionicu, najkasnije do srijede, 20.03.2024.: ONLINE PRIJAVA

Skip to content