Redea
Novosti

JU REDEA KAO PRIDRUŽENI PARTNER U PROJEKTU „PREAGRI“

Objavljeno 15.03.2021

Javna ustanova REDEA, kao pridruženi partner, sudjeluje na projektu New Skills Development in Precision Agriculture – „PreAgri“ kojem je cilj osposobljavanje europskih poljoprivrednika za primjenu tehnologija precizne poljoprivrede. Projekt je sufinanciran iz Erasmus+ Programa.

Od Hrvatskih partnera, projekt provodi ACT Grupa, dok na projektu sudjeluju još četiri partnera iz Grčke, Slovenije, Mađarske i Španjolske.

Glavne aktivnosti projekta odnose se na povećanje svjesnosti i znanja o preciznoj poljoprivredi kako bi tranzicija na moderni način proizvodnje bila što lakša i brža. Kako bi se ovo ostvarilo, projektni partneri će kroz projekt provesti istraživanja trenutnog stanja i dostupnosti tehnologija, te sukladno tome izraditi priručnik i provoditi edukacije o preciznoj poljoprivredi s naglaskom na aktivnu upotrebu.

Više informacija o projektu, projektnim aktivnostima i partnerima možete vidjeti na službenoj web stranici ili Facebook stranici projekta.

Trenutno partneri rade na izradi Priručnika za početnike o primjeni precizne poljoprivrede. Kako bi dobili što točnije i realnije podatke, izrađen je upitnik na tu temu, a možete mu pristupiti OVDJE.

Skip to content