Redea
Natječaji

JEDNOSTAVNA IZRAVNA DODJELA BESPOVRATNIH FINANCIJSKIH SREDSTAVA IZ FONDA SOLIDARNOSTI EUROPSKE UNIJE

Objavljeno 23.02.2023

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Jednostavnu izravnu dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).

Svrha jednostavne izravne dodjele za područje Međimurske županije jest pokriti javne rashode izravno povezane s potresom od 28. prosinca 2020. godine s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije.

Prihvatljive operacije u okviru ove dodjele su:

  • vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru, u području vodoopskrbe, upravljanja otpadnim vodama, telekomunikacija, prijevoza, zdravlja i obrazovanja;
  • pružanje privremenog smještaja i financiranje službi spašavanja, radi pokrivanja potreba pogođenog stanovništva;
  • osiguravanje preventivne infrastrukture i mjera zaštite kulturne baštine;
  • čišćenje područja pogođenih katastrofom, uključujući prirodna područja, u skladu s, kad je to primjereno, pristupima utemeljenima na ekosustavima te hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla.

 

Udio bespovratnih  financijskih sredstava iznosi 100% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova prijave.  Planirane prihvatljive aktivnosti u okviru kojih troškovi još uvijek nisu nastali i za koje se smatra kako do 30. lipnja 2023. godine mogu biti izvršeni i isplaćeni izvođačima/dobavljačima/izvršiteljima te za koje postoje dokazi o oštećenjima u potresu, potrebno je prijaviti nadležnim tijelima (TOPFD-ima).

Prijavitelji u jednoj prijavi mogu prijaviti aktivnosti povezane s jednom vrstom operacije. Ukoliko prijavitelj prijavljuje više aktivnosti vezane uz više vrsta operacija, i različita područja potresa, potrebno je poslati više prijava u ovisnosti o vrsti operacije i području potresa.

Adrese prijava i nadležni TOPFD (Tijelo odgovorna za provedbu financijskog doprinosa), u ovisnosti o prihvatljivim prijaviteljima, operacijama te području na kojem se dogodio potres, mogu se pronaći u dokumentu Upute za provedbu JIZ, dostupnom OVDJE.

Razdoblje zaprimanja prijava traje od 22. veljače do 31. ožujka 2023. godine.

Sva dokumentacija vezana uz Jednostavnu dodjelu dostupna je OVDJE.

Skip to content