Redea
Novosti

ODLUKA – SUFINANCIRANJE ORGANIZACIJE VELIKIH SPORTSKIH MANIFESTACIJA U 2022. GODINI.

Objavljeno 19.04.2022

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2022. godini. Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će troškove organizacije velikih sportskih manifestacija koje predstavljaju sportska natjecanja međunarodnog  karaktera, a čiji proračun za organiziranje manifestacije iznosi najmanje 2.000.000,00 kuna, te se održavaju na području Republike Hrvatske u vremenskom periodu od 1. siječnja 2022. godine do 31. prosinca 2022. godine.

Ukupna planirana vrijednost natječaja je 13,92 milijuna kuna. Najmanji iznos sufinanciranja po sportskoj manifestaciji koji prijavitelj može zatražiti je 300.000,00 kuna, a najveći 1.500.000,00 kuna s time da zatraženi iznos, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 60% od cjelokupnog iznosa potrebnog za organizaciju velike sportske manifestacije. Ostatak sredstava potrebnih za organizaciju sportske manifestacije prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Prijavitelj na Javni poziv mora biti pravna osoba – udruga, koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama (Narodne novine, broj: 74/14, 70/17, 98/19) te ispunjava sve uvjete navedene u Pozivu. Prijavitelji na Javni poziv mogu imati partnere u organizaciji sportske manifestacije. Prihvatljivi partner može biti udruga, ustanova ili trgovačko društvo upisani u registar sportske djelatnosti i registrirani za obavljanje sportske djelatnosti sukladno Zakonu o sportu.

TEMATSKI KRITERIJI ZA VREDNOVANJE PRIJAVLJENE SPORTSKE MANIFESTACIJE:

  • Iskustvo i kapacitet prijavitelja,
  • Kvaliteta i relevantnost sportske manifestacije,
  • Proračun,
  • Prepoznatljivost i vidljivost sportske manifestacije.

NAČIN PRIJAVE:

ROK ZA PRIJAVU: do 28. siječnja 2022. 

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

_____________________________________________________________________________________________

ODLUKA O RASPODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA SUFINANCIRANJE ORGANIZACIJE VELIKIH SPORTSKIH MANIFESTACIJA U 2022. GODINI

Temeljem Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2022. godini objavljenog 16. prosinca 2021. godine, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava koju možete vidjeti OVDJE. 

Skip to content