Redea
Natječaji

JAVNI POZIV ZA PROVEDBU MJERA PRILAGODBE KLIMATSKIM PROMJENAMA

Objavljeno 22.09.2022

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata.

Cilj ovog Javnog poziva je provedbom mjera povećati otpornost lokalne i regionalne zajednice prema klimatskim promjenama, odnosno smanjiti ranjivost prirodnih sustava i društva na negativne utjecaje klimatskih promjena te posljedična pridonijeti izgradnji zelene i klimatski neutralne Hrvatske. Također, dio koji se odnosi na sadnju stabala, grupe stabala i urbanih šuma na urbanim i periurbanim površinama doprinijet će provedbi Akcijskog plana  Vlade Republike Hrvatske o sadnji dodatnih stabala za kompenzaciju emisija automobilskih turističkih posjeta Republici Hrvatskoj do 2030. Godine.

Prihvatljivi prijavitelji su ostvariti isključivo jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave (JLP(R)S) sa sjedištem na području Republike Hrvatske koje udovoljavaju uvjetima iz članka IV Poziva.

Ukupni raspoloživi iznos sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 84.200.000,00 kn.

Fond će po ovom Javnom pozivu dodjeljivati sredstva pomoći u udjelu do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja.

Prijavitelj može ostvariti sredstva po jednoj prijavi najviše do 3.000.000,00 kn.

  • Prijavitelj do 35.000 stanovnika – jedna prijava
  • Prijavitelj s više od 35.000 stanovnika – do dvije prijave
  • Županija – do dvije prijave.

Svaka prijava može sadržavati jedan ili više projekata.

Opravdani troškovi ovog Javnog poziva odnose se na nabavu radova, opreme i usluga za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama propisanih važećim Programom ili SECAP-om, a detaljno su objašnjeni u članku VI Poziva.

ROK ZA PRIJAVU: do 31. prosinca 2022. godine ili do objave o iskorištenosti predviđenih sredstava, ovisno koji uvjet prije nastupi

Više informacija i sam Poziv možete naći ovdje.

Skip to content