Redea
Natječaji

JAVNI POZIV ZA PROGRAM „RAZVOJ MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA I OBRTA NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA“ ZA 2022. GODINU

Objavljeno 22.07.2022

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2022. godinu.

 

Predmet programa je dodjela bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

 

Ciljevi ovog Programa su:

  • rast i razvoj poduzetništva
  • tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti
  • uravnotežen regionalni razvoj.

 

Ukupna raspoloživa sredstva po ovom Pozivu su 10.000.000,00 kuna, dok najniži iznos potpore 50.000,00 kuna, a najviši 100.000,00 kuna. Intenzitet potpore može dosegnuti i do 100% prihvatljivih troškova.

 

Prihvatljivi korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća koja su u većinskom privatnom vlasništvu osoba koje su pripadnici nacionalne manjine (više od 50%) ili zapošljavaju osobe koje su pripadnici nacionalne manjine, osim onih kojima je pretežita djelatnost prema NKD-u 2007 iz Područja A–Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, a nalaze se na popisu prihvatljivih područja za provedbu Programa.

 

Prihvatljiva područja Međimurske županije: općina Orehovica, općina Mala Subotica, općina Podturen i Općina Kotoriba.

 

Prihvatljive aktivnosti:

 

SKUPINA A

– ulaganje u svrhu unaprjeđenje unaprjeđenja proizvodnje i/ili razvoja novih proizvoda/usluga,

– prilagodba, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora.

 

SKUPINA B

– usluge korištenja vanjskih subjekata u razvoju proizvoda,

– marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta,

– edukacija i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

 

Aktivnosti iz skupine B ne mogu se provoditi samostalno već samo uz aktivnosti iz skupina A te troškovi za aktivnosti skupine B mogu iznositi najviše 50% ukupno prihvatljivih troškova.

 

Rok prijave: od 25.srpnja do 25.kolovoza 2022.godine

Način prijave: Prijava se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA, Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb.

 

Više informacija možete pronaći ovdje.

Skip to content