Redea
Natječaji

JAVNI POZIV ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA

Objavljeno 13.03.2024

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća za neposredno sufinanciranje projekata energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.

Prihvatljive aktivnost: povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora, (toplinska izolacija vanjske ovojnice, zamjena postojeće stolarije ovojnice grijanog prostora novom), ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije (dizalica topline, sustav sa sunčanim toplinskim kolektorima, kotao na drvnu sječku ili pirolitički kotao na drva), postavljanje nove fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju te izvedba nove infrastrukture za punjenje električnog vozila.

Korisnici sredstava Fonda u smislu ovog Poziva su fizičke osobe – građani, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće s prebivalištem na adresi i mjestu kuće prijavljenim najkasnije 30 dana prije dana podnošenja prijave.

Prihvatljivi troškovi po ovom Pozivu su nastali nakon 29.12.2023.

Ukupno raspoloživ iznos sredstava Fonda po ovom Pozivu je 120.000.000,00 eura.

Sredstva se dodjeljuju u visini do ukupno 62.120,00 eura po prijavi, odnosno najviše u visini i postotnim učešćima u opravdanim troškovima prikazanim u članku 4. Poziva.

Prijava za sufinanciranje je isključivo elektronskim putem, korištenjem NIAS sustava uz značajnu razinu sigurnosti, a vlasnika kuće za sufinanciranje može prijaviti i druga osoba, uz odgovarajuću punomoć.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 13. ožujka 2024. godine u 9:00 sati. Poziv traje do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi. Obavijest o privremenom/trajnom zatvaranju Poziva bit će javno dostupna putem mrežne stranice Fonda www.fzoeu.hr.

Više informacija može se pronaći na slijedećoj poveznici, a sva dodatna pojašnjenja mogu se dobiti pozivom na broj telefona: 01/6459-747 i 01/6448-453; ili na e-mail: energetska.obnova2024@fzoeu.hr

Skip to content