Redea
Natječaji

JAVNI POZIV OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA ZA VIDEONAJAVE KNJIGA – UČENIČKE RADOVE

Objavljeno 03.02.2023

Ministarstvo kulture i medija objavilo je 24. 1. 2023. Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga-učeničke radove. U Akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja, usvojene 2017. godine s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja i omogućavanja što većem broju pripadnika hrvatskog društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, u općem cilju: Razvijati čitalačku pismenost i poticati čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, specifičnom cilju: 2.1. Razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih, nalazi se i mjera/aktivnost: Objava javnog poziva osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru (book trailera).

Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole s videoradovima svojih učenika javno dostupnima putem mrežnih servisa (Vimeo, YouTube i sl.). Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 2 minute. Radovi se prijavljuju u dvije kategorije:

  • Videoradovi učenika osnovnih škola
  • Videoradovi učenika srednjih škola.

Škola može poslati neograničen broj videoradova svojih učenika. Za svaki videorad potrebno je ispuniti posebnu prijavnicu s podacima o:

  • učeniku – autoru rada
  • autoru i naslovu predstavljene knjige
  • razredu i školi koju učenik polazi.

Radovi se prijavljuju ispunjavanjem prijave na poveznici.

Prijave na temelju ovog Poziva mogu se podnositi od 24. siječnja do 3. travnja 2023. godine.

Sve u roku pristigle prijave razmotrit će posebno formirano povjerenstvo te odabrati najkvalitetnije videoradove koji na najbolji način predstavljaju odabranu knjigu i njezinog autora, odnosno promoviraju čitanje. Za najbolje videoradove koji predstavlja knjige Ministarstvo kulture i medija nagradit će razrede iz kojih dolaze učenici autori izletom s kulturno-umjetničkim programom u dogovoru sa školom.

Izvor: www.min-kulture.gov.hr

Skip to content