Redea
Novosti

IZRAĐENO IDEJNO RJEŠENJE ZA PROJEKT ZELENA OAZA ČAKOVCA

Objavljeno 19.12.2023

U ponedjeljak, 11. prosinca 2023., projektanti Vesna Makovec, Bojan Perhoč i Željko Radišić predstavili su idejno rješenje za uređenje bivšeg vojnog poligona – hipodroma. Izrada idejnog rješenja i cjelokupne projektno-tehničke dokumentacije sufinancirana je sredstvima Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026., a Javna ustanova REDEA pruža podršku Međimurskoj županiji u provedbi projekta Zelena oaza Čakovca.

Park radnog naziva Zelena oaza Čakovca zamišljen je kao zelena infrastruktura odnosno prostor za kvalitetno provođenje vremena i edukaciju lokalnog stanovništva, ali i kao turistička atrakcija, primjenjujući suvremeni pristup projektiranju parkovnih površina, odnosno suvremenim načelima oblikovanja gradskih zelenih prostora koji uvažavaju i poboljšavaju urbanu biološku raznolikost, pridonose slici grada i upotpunjuju boravišnu kvalitetu gradskog otvorenog prostora.

Projektom su predviđeni sportsko-rekreacijski sadržaji namijenjeni svim dobnim skupinama, kulturni i turistički sadržaji koji će zasigurno zadovoljiti potrebe za boravkom u prirodi i provođenjem slobodnog vremena velikog broja stanovnika. Područje parka imat će zone za odmor, jezero i fontane kao i ugostiteljske objekte te „Valentinov paviljon“. Građevine koje će se izgraditi u parku neće narušavati njegov izgled te će prilikom gradnje biti upotrjebljeni prirodni i reciklirani materijali.

Nakon izrade projektno-tehničke dokumentacije koja je planirana do zadnjeg kvartala 2024. godine, projekt će se prijaviti na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava.

Skip to content