Redea
Natječaji

IZMJENA NATJEČAJA 4.1.1. – ULAGANJA U SJEMENSKU I RASADNIČARSKU PROIZVODNJU

Objavljeno 31.01.2022

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 28. siječnja 2022. godine prvu izmjenu Natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – ulaganja u sjemensku i rasadničarsku proizvodnju.

Neke od izmjena su:

  1. Kriterij bodovanja br. 9 sada glasi – korisnik mora biti član zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (sjemenarske/rasadničarske) na koju se odnosi ulaganje (briše se da Korisnik mora u trenutku objave na esavjetovanju biti član zadruge)
  2. Kriterij odabira br. 15 sada glasi Korisnik ostvaruje bodove na temelju dostavljenog dokaza o odgovarajućoj stručnoj spremi te ujedno i dokaza o odgovarajućim godinama radnog iskustva u oplemenjivanju ili održavanju sorti/proizvodnji sjemena/proizvodnji sadnog materijala/proizvodnji poljoprivrednog reprodukcijskog materijala/doradi sjemena. Mladi poljoprivrednici koji su zatražili bodove na ovom kriteriju odabira te uvećanje intenziteta potpore (od dodatnih 20%), bodove ne mogu ostvariti temeljem zaposlenika, već isključivo sebe kao nositelja/odgovorne osobe poljoprivrednog gospodarstva.
  3. Kod obvezne dokumentacije potrebno je dostaviti Odluku o prijemu korisnika kao člana zadruge

Ostale izmjene Natječaja možete vidjeti OVDJE.

Skip to content