Redea
Novosti

ISKAZ INTERESA – SUFINANCIRANJE ENERGETSKI UČINKOVITIH VOZILA

Objavljeno 10.05.2021

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je i u 2021. godini osigurao sredstva za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila, i to čak 105 milijuna kuna – 90 milijuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna za javni sektor.

Za građane i tvrtke prijavu će podnositi prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije dok će se javni sektor, kao obveznik Zakona o javnoj nabavi, i dalje prijavljivati izravno Fondu.

Objava Javnog poziva za fizičke i pravne osobe očekuje se početkom lipnja.

 

POZIV NA ISKAZ INTERESA PROIZVOĐAČIMA, PREDSTAVNIČKIM UREDIMA, GENERALNIM ZASTUPNICIMA ILI UVOZNICIMA MOTORNIH VOZILA

Prvi korak u provedbi novog modela sufinanciranja je objava Poziva za iskaz interesa proizvođačima, predstavničkim uredima, generalnim zastupnicima ili uvoznicima motornih vozila na području Republike Hrvatske koji su zainteresirani da energetski učinkovita vozila koja proizvode odnosno vozila proizvođača koja zastupaju budu uključena u provedbu mjere poticanja kupnje energetski učinkovitih vozila i koji će biti aktivno uključeni u provedbu ovog Programa.

Cilj Poziva je prikupiti bazu podataka o energetski učinkovitim vozilima za koja je moguće ostvariti sufinanciranje te popis prodajnih mjesta na kojima su ista raspoloživa. Fond će na dan objave Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila javno objaviti listu prijavljenih zastupnika, vozila i prodajnih mjesta na mrežnim stranicama Fonda koji ulaze u provedbu mjere.

Poziv na iskaz interesa možete pronaći OVDJE.

 

 

Skip to content