Redea
Seminari

INDUSTRIJA 4.0 U POLJOPRIVREDI

Objavljeno 24.11.2021

Metalska jezgra Čakovec i RCI Međimurje u četvrtak, 2. 12. 2021., s početkom u 9:30 sati u prostorijama „Metalske jezgre“ na adresi Bana Josipa Jelačića 22D u Čakovcu (bivša vojarna), organiziraju seminar „INDUSTRIJA 4.0 U POLJOPRIVREDI“. 

Seminar se organizira s ciljem upoznavanja mogućnosti uvođenja digitalnih tehnologija u moderniziranje poljoprivredne proizvodnje vezano uz natječaje za povlačenje sredstava iz EU fondova i domaćih potpora. U predstojećem financijskom razdoblju do 2027. godine, digitalizacija svih segmenata našeg društva jedan je od akcenata korištenja sredstava NPOO-a, odnosno nove financijske perspektivne 2021. – 2027.

U završnom dijelu 2021. i tijekom 2022. godine traje tzv. prijelazno razdoblje korištenja sredstava EU fondova, odnosno započinje korištenje sredstava koje je Europska komisija dodijelila Hrvatskoj za Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

U tom smislu su osmišljena i dva aktualna natječaja iz Programa ruralnog razvoja za poljoprivrednike: NATJEČAJ za Podmjeru 6.1. tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ – bespovratna potpora u iznosu od 50.000 eura i NATJEČAJ za Podmjeru 6.3. tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ – bespovratna potpora u iznosu od 15.000 eura. U oba natječaja obavezna komponenta poslovnog plana je ugradnja digitalne opreme odnosno obnovljivih izvora energije.

Ugradnja digitalne opreme za razvoj precizne i moderne poljoprivrede po prvi put je obavezna komponenta natječaja iz Mjere 6, stoga se ovim seminarom želi u nekoliko predavanja i prezentacijom praktičnih primjera iz prakse upoznati sve poljoprivrednike: ratare, stočare (uključujući uzgajivače muznih krava, goveda, svinja, peradi, koza i dr.), voćare, povrćare, vinogradare i pčelare, kao i sve zainteresirane na dio mogućnosti koje nude tvrtke na tom području.

Sudjelovanje na događaju je besplatno uz prethodnu prijavu i obavezno predočenje COVID potvrde sukladno odluci Stožera. Dolazak je potrebno potvrditi putem elektroničke pošte na rci@rci.hr, telefonski na 091/561 5793 (gosp. Dejan Zrna) ili prijavom putem kontakt obrasca. Prijave se zaprimaju do 1. prosinca 2021.

Program i obrazac za prijavu se nalaze na sljedećoj poveznici.

Skip to content