Redea
Novosti

INDIKATIVAN PLAN OBJAVE PRVIH NATJEČAJA IZ STRATEŠKOG PLANA ZPP

Objavljeno 14.02.2023

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je indikativni plan objave natječaja intervencija Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. te preostale natječaje iz Programa ruralnog razvoja, a koji su u planu tijekom 2023. godine.

U prvom kvartalu ove godine korisnici mogu očekivati objavu natječaja iz Strateškog plana i to u sklopu intervencije za osiguranje poljoprivredne proizvodnje, potporu prenošenju znanja i pružanju savjetodavnih usluga te će se po potrebi osigurati sredstva za obnovu poljoprivrednog potencijala stradalog prirodnom nepogodom. U istom kvartalu planirani su i natječaji iz Programa ruralnog razvoja, točnije Mjere 22 za izvanrednu potporu poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu, kao i natječaj operacije 4.4.1. za neproizvodna ulaganja vezana uz očuvanje okoliša iz Programa ruralnog razvoja.

U drugoj polovici 2023. godine poljoprivrednike očekuju prvi natječaji za investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, male poljoprivrednike te razvoj poslovanja u ruralnim područjima.

Cijeli Indikativan plan objave natječaja za 2023. godinu možete vidje OVDJE.

Skip to content