Redea
Novosti

HRVATSKA POSTALA ČLANICA IZVRŠNOG VIJEĆA SVJETSKE TURISTIČKE ORGANIZACIJE ZA RAZDOBLJE 2021. – 2025.

Objavljeno 07.06.2021

Na 66. sastanku Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koji se održao u Ateni, Hrvatska je izabrana za članicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije za razdoblje 2021. – 2025. Ovim članstvom potvrđuje se vrijednost Hrvatske ne samo kao destinacije već i kao predvodnika svjetskih trendova u upravljanju i razvoju turizma.

Teme 66. sastanka Komisije za Europu bile su važnost turizma za gospodarski oporavak, s naglaskom na održivi razvoj kako bi se postigao dugoročni uspjeh turizma u svijetu, trenutna situacija u turističkom sektoru, utjecaj pandemije COVID-19 na budućnost turizma posebice uzimajući u obzir rezultate tijekom prvog tromjesečja 2021. godine. Prema podacima Svjetske turističke organizacije (UNWTO) dolasci međunarodnih turista smanjili su se za 83% u prvom tromjesečju  2021. godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također, diljem svijeta se bilježi pad međunarodnih dolazaka u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je na sastanku predstavila niz aktivnosti koje Hrvatska provodi kako bi se osiguralo što kvalitetnije poslovanje u turizmu te postavili visoki sigurnosni standardi poput projekta Safe stay in Croatia te upotreba EU digitalnih Covid potvrda.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

Skip to content