Redea
Natječaji

HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI!

Objavljeno 10.03.2021

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi “Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!”. Izložba se organizira u svrhu provedbe Aktivnosti 1. Mjere 4. Plana sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane Republike Hrvatske kojeg je Odlukom donijela Vlada Republike Hrvatske. Mjera se odnosi na podizanje svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane.

Pravo sudjelovanja imaju sve srednje škole sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i to za:

  • Poziv pod rednim brojem 1. točke 3. ovog Javnog poziva – sve škole, osim za izlagače sekcije 1., gdje se mogu prijaviti škole s nastavnim planom i programom umjetničkog i/ili strukovnog karaktera.
  • Poziv pod rednim brojem 2. i 3. točke 3. ovog Javnog poziva – škole s nastavnim planom i programom: kuhar, slastičar, prehrambeni tehničar ili tehničar nutricionist.
  • Jedna škola se može prijaviti na više poziva iz točke 3. Javnog poziva, ali za svaki poziv i za svaku sekciju treba dostaviti zasebnu prijavu na odgovarajućim obrascima uz predviđenu dokumentaciju.

Izložba Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati! predviđena je za 29. rujna 2021. godine na Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane. Planirano mjesto izložbe je u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Ministarstvo poljoprivrede poziva srednje škole u Republici Hrvatskoj da se prijave na Javni poziv i sudjeluju kao izlagači na izložbi te budu aktivni sudionici aktivnosti.

Rok za podnošenje prijave za sudjelovanjem: 30. 4. 2021.

Tekst Javnog poziva možete pronaći ovdje.

Skip to content