Redea
Natječaji

GOOGLE IMPACT CHALLENGE

Objavljeno 28.01.2021

Google je po prvi puta predstavio natječaj Google.org Impact Challenge namijenjen zemljama srednje i istočne Europe.

Javni poziv za podršku organizacijama koje rade na smanjenju digitalnog jaza i promicanju uključivog gospodarskog rasta, osim za 10 zemalja regije otvoren je i za neprofitne kao i profitne organizacije te akademske institucije iz Hrvatske.

Putem natječaja, Google će dodijeliti ukupno 2 milijuna eura bespovratnih sredstava odabranim sudionicima natječaja iz zemalja regije kako bi pružio podršku njihovim dobrotvornim projektima.

Cilj ovog otvorenog poziva je financiranje inovativnih ideja koje koriste tehnologije i inovacije kako bi kroz gospodarski oporavak pomogle pojedincima i zajednicama u potrebi. Projekti bi stoga trebali pomoći u premošćivanju digitalnog jaza (digital divide) te izgradnji digitalne ekonomije koja funkcionira za svakoga. Projektna podrška koja se pruža bit će i financijska (u rasponu od 50.000 do 250.000 eura tijekom 12 – 36 mjeseci), ali i u obliku stručne podrške Googlea.

Prihvatljive organizacije (neprofitne organizacije, tvrtke i akademske institucije) sada se mogu prijaviti za potporu svojim dobrotvornim projektima do 1. ožujka 2021. na adresi g.co/ceechallenge.

Kako bi pomogli kandidatima u procesu prijave, u nadolazećim tjednima biti će organizirane dvije radionice (2. veljače i 23. veljače).

Prijave za radionice i detaljnije infromacije o natječaju možete pronaći na stranicama Impact Challengea g.co/ceechallenge. Nagrađeni projekti (korisnici) bit će objavljeni u lipnju ili srpnju.

Nadamo se da će projekti realizirani uz pomoć ovoga fonda značajno doprinijeti gospodarskom oporavku i digitalnoj uključivosti Republike Hrvatske!

Skip to content