Redea
Novosti

GIVIEW – NOVI EU PORTAL ZA PROIZVODE S OZNAKAMA KVALITETE

Objavljeno 16.08.2021

GIview je novi moderni portal koji je izradila Europska komisija, a koji daje pregled svih proizvoda sa zemljopisnim oznakama zaštićenih u EU, proizvoda koji su u postupku zaštite te proizvoda zemljopisnih oznaka zemalja koje nisu članice EU.

Informacije koje se o određenom proizvodu mogu pronaći u GIview portalu su kontakti skupine proizvođača zemljopisnih oznaka i kontrolnih tijela, područje proizvodnje, fotografija proizvoda, opis proizvoda.

Hrvatska danas broji 31 proizvod čiji je naziv registriran u Europskoj uniji kao zaštićena oznaka izvornosti, tj. zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla i nelazi se među prvih 10 država EU po broju registriranih oznaka.

Na portalu GIview nalazi se i 18 hrvatskih oznaka izvornosti vina na razini EU, 6 oznaka zemljopisnog podrijetla jakih alkoholnih pića te 1 oznaku zemljopisnog podrijetla aromatiziranih proizvoda od vina te proizvodi koji su u procesu zaštite.

Detaljnije o zaštićenim hrvatskim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima možete pronaći na sljedećoj poveznici te prelistati Letak i Katalog koji se odnose na njihove detaljne specifikacije i karakteristike.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Skip to content