Redea
Natječaji

FINANCIJSKA POTPORA ZA ODRŽAVANJE I RAZVOJ PREDŠKOLSKE DJELATNOSTI U 2023. GODINI

Objavljeno 16.11.2023

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Javni poziv gradovima indeksa od V. do VIII. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.

Gradovi od V. do VIII. skupine razvijenosti moraju biti:

-osnivači dječjih vrtića,

-rashodi poslovanja za predškolsku djelatnost u 2021. su iznosili najmanje 20,01 % u odnosu na ostvarene prihode poslovanja i rashode po financijskoj klasifikaciji za predškolski odgoj i obrazovanje 0911 iskazano u Godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna za 2021. koji mora biti usvojen i donesen od strane predstavničkog tijela i objavljen u službenom glasilu.

Neprihvatljivi prijavitelji su Općine kao jedinice lokalne samouprave, gradovi razvrstani od I. do IV. skupine indeksa razvijenosti, gradovi koji ulažu manje od 20,01 % u predškolsku djelatnost te gradovi razvrstani od V. do VIII. skupine indeksa razvijenosti kojima su dodijeljena financijska sredstva Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini od 25. studenog 2022. godine.

Poziv se vodi u modalitetu otvorenog trajnog Poziva te rok za podnošenje prijava ističe danom iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava.

Više informacija o Pozivu OVDJE.

Skip to content