Redea
Natječaji

EUROPSKA URBANA INICIJATIVA (EUI) – POZIV ZA JAČANJE KAPACITETA GRADOVA

Objavljeno 15.03.2024

Europska urbana inicijativa objavila je poziv za recenzije stručnjaka („call for peer reviews“) koji je zamišljen kao podrška EU gradovima kod izrade i provedbe njihovih strategija održivog urbanog razvoja kroz usporedne analize i uzajamno učenje („peer learning“). Rok za prijavu je 30. travnja 2024. godine do 12:00 h.

Gradovi se mogu prijaviti u 2 različite uloge:

  • kao grad koji prima pomoć („city under review“) kojom će četiri do šest stručnjaka drugih gradova razmotriti tri specifična izazova u razvoju i/ili provedbi strategije održivog urbanog razvoja. Prihvatljivi prijavitelji su tzv.  „gradovi iz članka 11 Uredbe (EU) 2021/1058 o Europskom fondu za regionalni razvoj i Kohezijskom fondu“ (Uvjeti i prihvatljivi prijavitelji).
  • kao grad koji pruža pomoć („peer reviewers“) svojih stručnjaka s iskustvom u izradi i provedbi strategija održivog urbanog razvoja podijelit će svoje stručno znanje i iskustvo o izazovima grada koji prima pomoć. Pružati pomoć mogu svi gradovi pod uvjetom da nominirani predstavnik grada ima potrebno znanje i iskustvo na području izrade ili provedbe strategija održivog urbanog razvoja.

Više o pozivu i načinu prijave možete pronaći  OVDJE.

Skip to content