Redea
Natječaji

EUROPE GOES LOCAL – POZIV GRADOVIMA

Objavljeno 15.10.2021

Agencija za mobilnost i programe poziva gradove da se uključe u projekt Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level.

Projekt Europe Goes Local najveći je europski projekt u području rada s mladima te se provodi uz financijsku potporu programa Erasmus+ i za cilj ima poboljšati kvalitetu rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica regionalne i lokalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima.

Projektne aktivnosti će uključenim gradovima pružiti mogućnost stručnog usavršavanja, umrežavanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini te višemjesečnu stručnu podršku pri unaprjeđenju lokalnih sustava rada s mladima prilagođenu individualnim potrebama svakog grada.

Prihvatljive aktivnosti

U svrhu postizanja kvalitetnih rezultata, aktivnosti u kojima se očekuje aktivno sudjelovanje zainteresiranih gradova tijekom cijelog trajanja Projekta su:

  • samoprocjena stanja lokalnih politika za mlade i potreba u odnosu na rad s mladima u matičnoj lokalnoj zajednici
  • aktivno sudjelovanje na trodnevnom osposobljavanju s ciljem osnaživanja gradova za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj rada s mladima na lokalnoj razini aktivni i kontinuirani rad na izradi i realizaciji individualnih planova za razvoj/unaprijeđenje sustava rada s mladima na lokalnoj razini (uz podršku stručnjaka u području rada s mladima/mentora)
  • jednodnevni sastanak na polovici provedbe individualnih planova
  • diseminacija rezultata projekta
  • sudjelovanje na završnoj nacionalnoj konferenciji

Vrijednost i trajanje Projekta

Okvirna vrijednost Projekta u Republici Hrvatskoj je 30.000,00 EUR. Troškovi sudjelovanja u svim aktivnostima pokriveni su sredstvima projekta, a sudionici se trebaju obvezati na kontinuirano i aktivno sudjelovanje u aktivnostima za vrijeme trajanja Projekta, odnosno do lipnja 2023. godine.

Kriteriji za odabir

Motivacija i spremnost za sudjelovanje u svim aktivnostima tijekom cijelog trajanja projekta, koje prijavitelji iskazuju prilikom ispunjavanja online obrasca za prijavu.

Uz navedene kriterije potrebna je pisana suglasnost gradonačelnika/gradonačelnice za sudjelovanje u Projektu i imenovanje predstavnika/predstavnice grada za sudjelovanje u Projektu. Imenovana osoba mora biti na rukovodećoj funkciji, odnosno biti u poziciji donošenja odluka.

Više o projektu i uvjetima sudjelovanja možete pronaći u javnom pozivu i privitku 1.

Rok za prijavu je 4. studenoga 2021.

Postupak prijave:

– popunjavanje elektroničkog prijavnog obrasca

– dostava privitka 2 i privitka 3 e-mailom na adresu naznačenu u javnom pozivu.

Izvor: www.mobilnost.hr

Skip to content