Redea
Novosti

EU-CATALYST-PARTNERSTVO

Objavljeno 21.01.2022

Na Konvenciji Ujedinjenih naroda o promjeni klime („COP26”) u Glasgowu najavljeno je EU-Catalyst-partnerstvo između Europske komisije, Europske investicijske banke (EIB) i Breakthrough Energy Catalyst (BEC).

Ovo inovativno novo partnerstvo nastoji podržati projekte klimatske tehnologije kako bi se ubrzala zelena tranzicija.

Financijski doprinos EU-a se očekuje iz Horizon Europe i Inovacijskog fonda u paketu s InvestEU Green Transition koji provodi EIB.

Dana 11. siječnja 2022. objavljen je poziv za dostavu prijedloga projekata u četiri zelena tehnološka područja obuhvaćena partnerstvom: čisti vodik; održiva zrakoplovna goriva; izravno hvatanje zraka  (Direct air capture; DAC), dugotrajno skladištenje energije, posebno s obzirom na njihovu važnu ulogu u postizanju klimatskih ciljeva EU-a.

BEC i Komisija  24. siječnja 2022. od 16.00 do 17.00 sati CET, organiziraju namjenski informativni webinar na kojemu će se dati dodatna pojašnjenja, vremenski okvir trajanja partnerstva te procesa evaluacije projekta.

Ukoliko ste zainteresirani možete se ovdje registrirati.

Više informacija o BEC programu možete pronaći putem sljedećeg linka: https://www.breakthroughenergy.org/scaling-innovation/catalyst.

Skip to content