Redea
Seminari

ERASMUS+ CROSS OVER TRENING

Objavljeno 29.04.2021

Cross Over trening dugoročni je projekt nacionalnih agencija za provedbu programa Erasmus+ koji je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete projektnih prijava za Ključnu aktivnost 2 – Partnerstva za suradnju u području mladih i razvijanje potencijala prijavitelja za suradnju na projektima na međunarodnoj razini. Ciljevi KA2 projekata koji se provode u području mladih jesu povezivanje organizacija iz različitih područja obrazovanja i osposobljavanja i mladih koje će svojim iskustvom, profilom te znanjem pridonijeti razvoju, prijenosu i razmjeni praksi, a sve radi podizanja kvalitete u svim područjima rada s mladima.

Ove će se godine trening provoditi virtualno od 25. do 27. svibnja, a prijave su otvorene do 9. svibnja.

Cross Over trening sastoji se od nekoliko koraka:

  • nacionalni trening
  • razrada projektnih ideja uz podršku djelatnika Agencije
  • međunarodni trening (nekoliko sudionika s najvećom motivacijom i jasnom projektnom idejom)

Trening je namijenjen sudionicima iz organizacija koje planiraju raditi na jačanju svojih kapaciteta za kvalitetniji rad s mladima u neformalnom obrazovanju, imaju iskustva u međunarodnim projektima i/ili planiraju proširiti svoje aktivnosti i na međunarodnu razinu, planiraju prijaviti Erasmus+ KA2 projekt (Partnerstva za suradnju u području mladih) i imaju iskustvo u radu s mladima i za mlade.

Međunarodni Cross Over trening provodi se u organizaciji mađarske nacionalne agencije za program Erasmus+ u suradnji s hrvatskom, litavskom, češkom, latvijskom, belgijskom, slovačkom i srpskom nacionalnom agencijom. Sve navedene agencije provest će nacionalne treninge u svojim zemljama nakon kojih će se odabrani sudionici iz svake zemlje susresti na međunarodnom treningu u rujnu 2021. godine u Mađarskoj.

Pronađite više informacija o treningu Cross over 2021 i prijavni obrazac.

Više informacija o pravilima sudjelovanja na TCA aktivnostima i refundaciji troškova.

Za sva pitanja slobodno se javite na e-mail adresu: tca_mladi@mobilnost.hr

Izvor: AMPEU

Skip to content