Redea
Novosti

EPALE PLATFORMA

Objavljeno 06.05.2021

Epale vizual

Na elektroničkoj platformi za obrazovanje odraslih EPALE kreirana je zajednica europskih praktičara u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koja omogućuje umrežavanje, razmjenu ideja i sadržaja te informiranje o europskim politikama, a uz to doprinosi europskim inicijativama u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Nova funkcionalnost platforme EPALE kreirana je u svrhu ojačavanja sektora strukovnog obrazovanja i osposobljavanja diljem Europe te pruža podršku praktičarima koji pomažu u razvoju vještina mladih i odraslih osoba neophodnih za prilagodbu tržištu rada.

Na koji način možemo ekonomiju učiniti održivijom, konkuretnijom, pravednijom i otpornijom? Naši sustavi obrazovanja i osposobljavanja pripremaju učenike razvojem transferabilnih vještina i poduzetničkog razmišljanja, te imaju ključnu ulogu u osiguravanju primjene i relevantnosti vještina stečenih osposobljavanjem i učenjem temeljenim na radu za izazove koje nose poslovi današnjice. To se prvenstveno očituje u kontekstu izazova nastalih izbijanjem pandemije koronavirusa te u kontekstu digitalne i zelene tranzicije, kao što je to istaknuto u Preporuci Vijeća o strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za održivu konkurentnost, socijalnu pravednosti i otpornost.

 

EPALE platforma je mjesto interakcije strukovnih nastavnika, trenera, voditelja te mentora u poduzećima na kojoj je moguće umrežavati se s kolegama, razmjenjivati dobru praksu i ideje, pristupiti obrazovnim sadržajima te pružati međusobnu podršku u pronalasku konkretnih rješenja za zajedničke probleme. Europska komisija koristit će taj prostor za dijeljenje informacija i inicijativa te pristupa zanimljivim sadržajima koje će kreirati stručnjaci u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, aktualnostima koje se odnose na razvoj politika te relevantnim webinarima.

Teme će uključivati razvoj novih politika u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, zelene vještine, učenje na daljinu i sl.

U nastavku slijede zanimljive priče o EPALE platformi:

Izvor: AMPEU.

Skip to content