Redea
Novosti

EIT FOOD RIS POLICY COUNCIL: BUDITE DIO EIT FOOD VIJEĆA

Objavljeno 26.10.2023

EIT Food je u potrazi za stručnjacima iz Hrvatske koji bi bili dio EIT Food Vijeća. Traži se jedan predstavnik iz svake zemlje (ukupno 22 predstavnika) među kojima je i Hrvatska.

EIT Food Vijeće je političko savjetodavno tijelo osnovano 2019. godine kako bi podržalo suradnju između dionika koji dolaze iz RIS zemalja, doprinijelo daljnjoj razradi EIT Food projekata te poticalo povezivanje državnih tijela iz zemlje člana Vijeća i drugih dionika.

Članovi EIT Food Vijeća mogu utjecati na jačanje poljoprivredno-prehrambenog ekosustava u svojoj zemlji, jačati vlastitu mrežu diljem Europe, stjecati znanje o različitim inovacijskim politikama i projektima povezanih uz poljoprivredno-prehrambeni sektor te sudjelovati u EIT Food aktivnostima.

EIT Food će pokriti troškove sudjelovanja članova na najmanje četiri RIS Policy Council sastanka godišnje, uključujući jedan sastanak koji će se održati fizički u 2024. i 2025. godini.

Članom možete postati tako da svoju prijavu pošaljete na adresu e-pošte RIS@eitfood.eu s naslovom „Call for EIT Food RIS Policy Council members 2023-2025“ najkasnije do 3. studenoga 2023. godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Skip to content