Redea
Natječaji

EIT FOOD PROGRAM ZA START UP-OVE

Objavljeno 31.03.2022

Otvorene su prijave za sljedeće programe usmjerene na pružanje potpore start-up tvrtkama u okviru inicijative EIT FoodTest Farms, TeamUp i EIT Jumpstarter.

Test Farms

Ovim se programom pomaže inovativnim agrotehnološkim start-up tvrtkama da provjere i testiraju svoje proizvode i usluge te predstave svoja rješenja investitorima i krajnjim kupcima čime se podržava tehnološka transformacija europske poljoprivrede.

Neke od prednosti sudjelovanja u programu su: testiranje proizvoda/tehnologije/rješenja u suradnji s profesionalnim poljoprivrednicima, predstavljanje rješenja potencijalnim klijentima, umrežavanje s partnerima i poljoprivrednim tvrtkama te ostvarivanje financijske potpore od 3.000 €.

Rok za prijavu na program Test Farms je 29. travnja 2022. godine. Obrazac za prijavu nalazi se na ovoj poveznici, a više informacija o programu te uvjetima prihvatljivosti pronađite ovdje.

TeamUp

Riječ je o sedmomjesečnom programu čiji je cilj povezivanje tehnologa s inovativnim rješenjima i tehnologijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, koji nemaju iskustvo u komercijalizaciji proizvoda, s iskusnim poduzetnicima koji svojim znanjem i stručnošću mogu pomoći u osnivanju i izgradnji stabilnih poljoprivredno-prehrambenih start-up tvrtki.

Program TeamUp pruža važne alate i podršku za izgradnju start-up tvrtki, uključujući stručno vodstvo, vrhunsku obuku, mentorstvo, umrežavanje s partnerima i financijsku potporu. Kroz program se može ostvariti potpora od 2.000 € za 3 mjeseca (po timu) te daljnje financiranje.

Rok za prijavu na program TeamUp za tehnologe s inovativnim rješenjima i tehnologijama je 14. travnja 2022. godine, a obrazac za prijavu i više informacija o programu pronađite na ovoj poveznici.

EIT Jumpstarter 

EIT Jumpstarter pred-akceleratorski je program za inovatore iz područja zdravstva, poljoprivredno-prehrambenog sektora, sirovina, energije, urbane mobilnosti, proizvodnje, održivosti, estetike i uključivanja (Novi Europski Bauhaus). Program je namijenjen timovima s inovativnim poslovnim idejama, koji žele ubrzati svoje poslovanje. Uz potporu najboljih stručnjaka i kreativne zajednice cilj je programa potaknuti pojedince na pretvaranje ideje u poslovanje.

Sudjelovanje u programu otvara vrata prema europskim tržištima i povezuje najbolje timove s velikim industrijskim partnerima kao što su GE Healthcare, Siemens, Philips, Roche, Bosch, Nestlé, Pepsico, Maspex i brojnim drugima. Za najbolje je timove osigurana novčana nagrada u iznosu od 10.000 €.

Prihvatljivi prijavitelji su: istraživački timovi, inovatori, znanstvenici, studenti doktorskih studija ili studenti diplomskih studija.

Rok za podnošenje poslovnih ideja je 10. travnja 2022. godine. Više informacija o programu saznajte ovdje, a prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte  sljedeću adresu e-pošte ivana@tera.hr.

IZVOR: enterprise europe network

Skip to content