Redea
Novosti

E-SAVJETOVANJE S PODUZEĆIMA I OBRTNICIMA O JAVNOM POZIVU VRIJEDNOM 100 MILIJUNA KUNA

Objavljeno 21.04.2022

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planira objaviti Javni poziv za povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja odvojeno sakupljenih vrsta otpada vrijedan 100 milijuna kuna. Cilj poziva je povećanja stope recikliranja za pojedine posebne vrste otpada u Republici Hrvatskoj za koje trenutno nema dovoljno ili nema uopće kapaciteta obrade, a pozivom će se sufinancirat će se nabava specijalnih strojeva i linija za reciklažu koje doprinose povećanju stope recikliranja za neopasnu otpadnu ambalažu, otpadne baterije, otpadna maziva ulja i otpadna vozila.

Pravne osobe i fizičke osobe – obrtnici moći će ostvariti sufinanciranje u iznosu do maksimalno 1,5 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna, ovisno o modelu sufinanciranja (Program de minimis potpora ili Program državnih potpora).

Nacrt javnog poziva objavljen je na stranicama Fonda te su sve zainteresirane pravne i fizičke osobe (obrtnici) pozvane da dostave svoje prijedloge i primjedbe na Javni poziv putem elektroničke pošte na recikliranje@fzoeu.hr u razdoblju od 19. do 25. travnja 2022. godine do 14.00 sati.

Fond će razmotriti dostavljene prijedloge i primjedbe te će objedinjene odgovore objaviti nakon završetka eSavjetovanja.

 

Skip to content