Redea
Novosti

E SAVJETOVANJE: POVEĆANJE KAPACITETA ZA PROIZVODNJU SOLARNE ENERGIJE

Objavljeno 19.08.2021

Na portalu e-Savjetovanja najavljeno je raspisivanje Poziva na dostavu projektnih prijedloga “POVEĆANJE KAPACITETA ZA PROIZVODNJU SOLARNE ENERGIJE”. Nacrt Uputa za prijavitelje nalazi se OVDJE.

Cilj Poziva je podržati više pilot projekata integriranih fotonaponskih elektrana koje bi povećale instalirane kapacitete za korištenje sunčeve energije.

Iznos alokacije za ovaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga iznosi 7,4 milijuna eura (minimalni iznos bespovratnih sredstava za jedan projekt iznosi 200.000 eura, dok maksimalni iznos bespovratnih sredstava za jedan projekt iznosi 1,3 milijuna eura).

Prihvatljivi prijavitelj je bilo koji subjekt, javni ili privatni, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija osnovana kao pravna osoba u Hrvatskoj. Prihvatljivi projektni partner je bilo koji javni ili privatni subjekt, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija osnovana kao pravna osoba u državama donatorima (Norveška, Island, Lihtenštajn) ili u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljive su one aktivnosti koje doprinose ciljevima navedenima u okvirnoj tablici programskih rezultata, dijelu „Pokazatelji provedbe“ predmetnog sadržaja. Podrška će se pružiti projektima koji će provoditi aktivnosti koje doprinose:

  • pripremi tehničke dokumentacije potrebne za instaliranje integriranih fotonaponskih elektrana
  • povećanju instaliranih kapaciteta za proizvodnju solarne energije (integriranih fotonaponskih elektrana)
  • povećanju proizvodnje solarne energije i smanjenju godišnjih emisija CO2.

OKVIRNI KALENDAR AKTIVNOSTI

Više informacija o pozivu moguće je pronaći na službenoj stranici e-Savjetovanja.

Skip to content