Redea
Novosti

E SAVJETOVANJE: IZMJENA I DOPUNA NACIONALNOG PROGRAMA POMOĆI SEKTORU VINA

Objavljeno 21.02.2022

Na portalu eSavjetovanja dostupan je novi Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Opis savjetovanja: donose se radi efikasnije provedbe Nacionalnog programa u financijskoj godini 2022. i 2023.

Temeljem iskustava iz dosadašnje provedbe proizvođači predlažu daljnju provedbu mjera Nacionalnog programa ali bez povećanog intenziteta potpore, uz izmijenjene kriterije za rangiranje u mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda i mjeri Ulaganja u vinarije i prestanak provedbe mjera „krizne destilacije“ i kriznog skladištenja“.

Ukazano je iskazan povećan interes, vidljiv kroz velik broj prijava podnesenih na javni poziv za dodjelu sredstava pomoći u mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda i mjeri Ulaganja u vinarije, dijelom uvjetovan upravo povećanim intenzitetom potpore. Tako velik interes je veći od raspoloživih sredstava Nacionalnog programa stoga se predlažu izmijene kriterija za rangiranje u mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda i mjeri Ulaganja u vinarije. Zato se u obje mjere predlaže novi kriterij bodovanja za one korisnike koji po prvi puta sudjeluju u pojedinoj mjeri Nacionalnog programa.

Savjetovanje je otvoreno do 23. 2. 2022.

Više informacija pogledajte OVDJE.

Skip to content