Redea
Natječaji

DRUGI JAVNI POZIV: POMOĆ PUTNIČKIM AGENCIJAMA I ORGANIZATORIMA PUTOVANJA

Objavljeno 30.08.2021

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je drugi Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja, koji je otvoren do 6. rujna 2021.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma i sporta turističkim agencijama za nadoknadu dijela ili svih troškova poslovanja uključujući i trošak povrata sredstava (avansa) putnicima koji su uplatili, a nisu realizirali svoja putovanja.

Pravo na potporu imaju turističke agencije čiji je pad poslovanja u 2020. godini bio najmanje 75% u odnosu na 2019. godinu.

Podsjetimo kako je Ministarstvo turizma i sporta 9. srpnja 2021. objavilo Javni poziv za provedbu Programa potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim djelatnostima iz turističkog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-a 19, koji je bio otvoren do 30. srpnja 2021.

Na Javni poziv ukupno se prijavilo 314 putničkih agencija. Nakon završetka roka drugog Javnog poziva slijedi donošenje Odluke o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava te potpisivanje Ugovora s odobrenim prijaviteljima i isplata odobrenih potpora.

Sva pitanja vezana za Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkom poštom, slanjem upita na sljedeću e-mail adresu: potpore-agencije@mints.hr.

Sva dokumentacija i informacije vezane za Javni poziv dostupni su na službenoj web stranici Ministarstva turizma i sporta.

Skip to content