Redea
Novosti

CENTAR ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE PREDSTAVLJEN NA DOGAĐAJU EUROPSKE KOMISIJE „TERITORIJI U AKCIJI“

Objavljeno 12.04.2024

Inicijativa “Teritoriji u AKCIJI Live News” Europske komisije predstavlja inovativne projekte diljem Europe. Fokusira se na to kako se lokalne snage mogu iskoristiti kako bi potaknule inovacije i rast.

Događaj uživo održan je utorak, 9. travnja 2024. godine te su tijekom prijenosa predstavljena 3 transformacijska projekta na različitim teritorijima diljem EU. Posebno smo ponosni što je među primjerima dobre prakse predstavljen Centar znanja Međimurske županije kroz svoju transformaciju bivšeg vojnog kompleksa u propulzivan centar koji potiče inovacije, kreativnost i kontinuirano učenje kroz isprepletenost obrazovanja, gospodarstva i lokalne zajednice.

Osim Centra znanja Međimurske županije predstavljen je projekt iz grada Kere iz Finske gdje se nalazi buduća održiva četvrt u kojoj se proizvodi nisko-ugljični beton te projekt iz talijanske regije Toskana koji koristi digitalizaciju kako bi transformirao tradicionalnu tekstilnu četvrt te uveo u nju kružnu ekonomiju.

Inicijativa također uključuje objavljivanje ACTIONbook-a, resursa koji ima za cilj osnažiti dionike kako bi promovirali društveno blagostanje i razvoj otporan na klimatske promjene kroz strateška partnerstva i akcije.

Za detaljnije informacije, možete posjetiti službenu web stranicu Europske komisije.

Skip to content