Redea
Novosti

ADRIONET – DRUGI CIKLUS RADIONICA IZRADE LAP-A

Objavljeno 11.06.2021

Od 7. do 9. Lipnja 2021. godine održavao se drugi ciklus radionica na temu izrade Lokalnog akcijskog plana za tri odabrana područja: Općinu Nedelišće, Općinu Sveta Marija i Općinu Štrigova. Lokalni akcijski plan izrađujemo u sklopu projekta ADRIONET kojeg JU REDEA provodi kao partner iz Hrvatske. ADRIONET je sufinanciran iz INTERREG V-B Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. Cilj projekta je uspostava transnacionalne mreže „autentičnih sela“ temeljena na društvenoj, ekološkoj i ekonomskoj održivosti.

Radionice su održane pod vodstvom Maje Hranilović i Mirne Karzen koje su predstavnice podugovorenog poduzeća Ecorys Hrvatska d.o.o. za strateško planiranje i održivost.

Tema drugog ciklusa radionica bila je definiranje pilot akcija prema ključnim izazovima podijeljenih u pet tema razrađenih u prvom ciklusu radionica. Prije definiranja pilot akcija, još jednom su se analizirali svi ključni izazovi i sukladno tome pilot akcije.

Sljedeće aktivnosti u sklopu projekta ADRIONET odnose se na uspostavu modela „autentičnih sela“ koji će osim u Hrvatskoj, biti definirani i u drugim državama partnerima projekta: Italija, Grčka, Slovenija, Srbija, BiH i Albanija.

Skip to content