Redea
Natječaji

6 MILIJUNA KUNA POTPORE REGIONALNIM ORGANIZACIJAMA VINARA I VINOGRADARA

Objavljeno 01.07.2021

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 14. travnja 2021. godine usvojen je Program sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje 2021. do 2023. godine.

Cilj programa je podržati aktivnosti rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara, razvoj marketinga i promocija vinara iz svoje regije i povećati udio vina sa zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla u RH.

Ukupan iznos za trogodišnji program iznosi 6 milijuna kuna. Korisnici su regionalne organizacije vinogradara i vinara.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 


Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je kako je otvoren Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Programa sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Potpora je predviđena za regionalne organizacije vinogradara i vinara koje u skladu sa Zakonom o vinu okupljaju fizičke ili pravne osobe koje se bave proizvodnjom grožđa, mošta ili vina u jednu regionalnu organizaciju za svaku od četiri vinogradarske regije u RH

Prihvatljive aktivnosti odnose se na administrativne troškove, najam, režije i uređenje uredskog prostora, kupnju informatičke opreme i tehnologije, bruto plaću zaposlenih djelatnika, edukaciju te pripremu i promoviranje nastupa regionalne organizacije na tržištu.

Javni poziv ostaje otvoren od 30. lipnja do 15. srpnja 2021. godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Skip to content