Redea
Novosti

300 MILIJUNA KUNA VAUČERA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH

Objavljeno 26.01.2022

U iduće četiri godine osigurano je 300 milijuna kuna za projekt “Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih” koji započinje 1. travnja 2022. Tim povodom je Zajednica za obrazovanje odraslih Hrvatske gospodarske komore organizirala dvodnevnu konferenciju kako bi povezala sve ključne dionike projekta te informirala svoje članice i zainteresirane ustanove za obrazovanje odraslih o tome kako se mogu akreditirati i postati ustanove gdje će se vaučer moći koristiti.

Prosječna vrijednost vaučera iznosit će 10 tisuća kuna po osobi te se mjerom planira obuhvatiti 30.000 ljudi. Korisnici sustava vaučera bit će nezaposlene osobe, od čega minimalno 12.000 dugotrajno nezaposlenih, kao i zaposlene osobe koje su zbog uvođenja novih tehnologija ili prelaska na zelenu proizvodnju i gospodarstvo suočene s mogućnosti gubitka posla ili žele promijeniti karijeru.

Trajanje programa obrazovanja putem vaučera ne može biti duže od šest mjeseci, a osoba nakon odobrenja zahtjeva ima na raspolaganju šest mjeseci za njegovu aktivaciju. Dodijeljeni vaučeri moći će se koristiti u akreditiranim ustanovama za obrazovanje odraslih, a svi obrazovni programi moraju biti izrađeni sukladno Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO-u).

Više informacija možete naći na sljedećoj poveznici.

Skip to content