Redea
Novosti

2. STE(A)M FESTIVAL U CENTRU ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Objavljeno 25.04.2024

Doživite čaroliju znanosti, tehnologije, umjetnosti i inženjeringa na 2. STE(A)M Festivalu u Međimurskoj županiji!

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA i EUROPE DIRECT Čakovec nakon prošlogodišnjeg uspješnog STE(A)M festivala u Čakovcu ove godine organiziraju drugo izdanje. Prošlogodišnji festival posjetilo je više od 500 djece i mladih na programima koje je pripremilo 36 stručnjaka iz 17 različitih organizacija. Ovogodišnje izdanje trajat će dva dana, prvi dan je rezerviran za programe namijenjene djeci i mladima, a drugi dan je namijenjen široj javnosti.  Cilj STE(A)M festivala je popularizacija znanosti svim dobnim skupinama s naglaskom na djeci i mladima, kako bi se potaknula znatiželja i približila znanost na kreativan način.

Drugi dan Festivala otvoren je za širu javnost te je pripremljen bogat i raznovrstan program za sve dobne skupine. 

  • VRIJEME ODRŽAVANJA: subota, 11. svibnja 2024. godine, od 10 do 13 sati
  • MJESTO ODRŽAVANJA: prostor Centra znanja Međimurske županije, ulica B. J. Jelačića 22 (prostor bivše vojarne),vanjski prostor

PROGRAM 2. STE(A)M FESTIVALA: 

💡 Hiša eksperimentov (SLO) – znanstveni show Plinologija i Zvukologija, mobilni eksperimenti
💡 Dan tehničke kulture (Aeroklub Međimurje, Astronomsko društvo Vega, Autoklub Čakovec, Društvo pedagoga tehničke kulture MŽ, Foto kino klub Ivanovec, Mladi informatički stručnjaci, Međimurski informatički klub ČK, Nautički klub Labud, izložba Oldtimer klub Međimurje, Radio klub Međimurje, Zmajarski klub Rode)
💡 Dan otvorenih vrata – Metalska jezgra Čakovec, Ekomuzej Međimurje u Međimurskoj palači turizma, Međimursko veleučilište u Čakovcu
💡 Igre i radionice za djecu na otvorenom
💡 Edukido – radionice – otkrij svijet kroz LEGO® kocke
🚂 Besplatan prijevoz električnim vlakićem iz centra grada od Festivala prometa i održivog razvoja do STE(A)M Festivala

DETALJNIJI PROGRAM DOSTUPAN JE OVDJE

Uz znanstvene show-eve, u 10 sati Plinologija i u 11 sati Zvukologija, bit će izloženo i preko 50 znanstvenih eksperimenata Hiše eksperimentov iz Ljubljane te EDUKIDO radionice koje pomažu djeci da otkriju svijet kroz LEGO® kocke.  Ujedno se održava dan otvorenih vrata Ekomuzeja Međimurje malo (Međimurska palača turizma), Metalske jezgre Čakovec gdje se se mogu vidjeti 3D printeri velikih dimenzija i Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. U sklopu festivala obilježit će se Dan tehničke kulture Međimurske županije na kojoj će se prezentirati aktivnosti članica Zajednice tehničke kulture Međimurske županije te izložba “oldtimera” tj. izložba povijesnih automobila i motocikala u organizaciji Oldtimer klub Međimurje i još mnoštvo toga.

Osiguran je besplatan prijevoz električnim vlakićem iz centra grada koji će povezivati Festival prometa i održivog razvoja u organizaciji Dječeg vrtića Cipelica Čakovec i STE(A)M festival.

Podržite razvoj vještina od malih nogu u STE(A)M području kako bi potaknuli inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje. Na taj način pomažemo djeci i mladima da nauče učiti i pronalaziti sami rješenja problema koristeći logiku i maštu.

Skip to content