ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ULOGA ZDRAVSTVENOG TURIZMA U JAČANJU KONKURENTNOSTI RURALNIH PODRUČJA

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ULOGA ZDRAVSTVENOG TURIZMA U JAČANJU KONKURENTNOSTI RURALNIH PODRUČJA

28. lipnja 2011. u toplicama Spa& Sport Resort Sv. Martin održana je završna konferencija projekta „Uloga zdravstvenog turizma u podizanju konkurentnosti ruralnih područja Mađarske i Hrvatske“, koji je sufinanciran iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske. Projekt je provodila Regionalna razvoja agencija Međimurje – REDEA d.o.o. kao partner s hrvatske strane i Agencija za koordinaciju razvoja regije Balaton iz Siofoka kao vodeći partner s mađarske strane. Vrijednost projekta bila je 187.346,00 eura, a provedba je trajala 16 mjeseci. U projekt su s hrvatske strane bile uključene tri županije: Međimurska, Koprivničko-križevačka i Virovitičko-podravska.

Na konferenciji su se prezentirali rezultati istraživanja na cijelom projektnom području od strane mađarskog istraživačkog tima i Instituta za turizam s hrvatske strane, te prezentirali neki postojeći i budući zdravstveno-turistički projekti koji su u pripremi u nadolazećem razdoblju.

U sklopu radionica Učilište Lovran je održalo nekoliko predavanja: o zdravstvenom turizmu, medicalwellness i wellnessu kao turističkom proizvodu, zakonskim i stručnim uvjetima pružanja usluga u Hrvatskoj i u zemljama u okruženju (EU), trendovima ponude i potražnje u zdravstvenom i wellness turizmu, te web strategiji i promociji ponude zdravstvenog i wellness turizma putem interneta.

Osnovna ideja konferencije i radionice bila je da se na jednom mjestu okupi što više dionika na području zdravstvenog/medicinskog/wellness turizma. Održana konferencija i radionica doprinijele su boljem povezivanju ponuditelja usluga u zdravstvenom/wellness – turizmu i sličnim djelatnostima koje imaju velik potencijal da nadopune i zaokruže cjelokupnu ponudu zdravstvenoga turizma u ovom dijelu Hrvatske.