ZAPOČETE AKTIVNOSTI NA PROJEKTU Prognoziranje potrebnih vještina na tržištu rada – usklađivanje ponude i potražnje

ZAPOČETE AKTIVNOSTI NA PROJEKTU Prognoziranje potrebnih vještina na tržištu rada – usklađivanje ponude i potražnje

P2040432

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA započela je s aktivnostima u okviru projekta ‘Prognoziranje potrebnih vještina na tržištu rada – usklađivanje ponude i potražnje’, financiranom iz Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS.
 

Projekt  se bavi temom koja se kao aktualna provlači kroz tržište rada već duže vrijeme, a javnosti je predstavljen 4. veljače 2014. To je ujedno bila prilika da se projektni partneri i  ostali  relevantni dionici na tržištu rada od kojih se očekuje suradnja u provedbi projekta, upoznaju s projektnim aktivnostima, s osobitim naglaskom na provedbu potrebnih istraživanja i prikupljanja podataka.
 

Nositelj projekta je  Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, a projektni partneri su: Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, Institut sinergije, znanosti i društva, Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj i L&R Social Research iz Beča.


Opći cilj projekta je pridonijeti boljoj usklađenosti ponude i potražnje na tržištu rada s ciljem kreiranja novih mogućnosti za zapošljavanje, a ciljne skupine predstavljaju dionici tržišta rada na nacionalnoj i lokalnoj razini te poslodavci na lokalnoj razini. Trajat će godinu dana (16. 12. 2013. – 15. 12. 2014.), a njegova vrijednost iznosi 115.443,61 EUR od čega se 80% financira iz sredstava programa PROGRESS, a 20% iz sredstava HZZ-a i projektnih partnera.
 

P2040432