ZAJEDNIČKIM PLANIRANJEM DO KONKURENTNIJE TURISTIČKE REGIJE

ZAJEDNIČKIM PLANIRANJEM DO KONKURENTNIJE TURISTIČKE REGIJE


Na koji način možemo zajedničkom suradnjom i međusobnim prijenosom iskustava i dobrih praksi poboljšati turističke rezultate dviju prekograničnih županija, Međimurske i Zala županije (Mađarska), bile su teme početne konferencije projekta Joint Planning CODE održanoj u petak 13. 12. u mađarskom gradu Keszthely.

 

Projekt Joint Planning CODE – Zajedničko planiranje i suradnja za dugoročan razvoj prekograničnog područja, financiran je u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska. Opći cilj projekta je osigurati kvalitetnu osnovu za upravljanje razvojem u prekograničnoj regiji na temelju zajedničkih planskih dokumenata: Strategija potpore zanstvenim mrežama i Studija turističkog destinacijskog menadžmenta za Zala županiju te Strateški marketinški plan razvoja turizma za Međimursku županiju.

 

Vodeći partner projekta je Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, a ostali partneri su: Turistička zajednica Međimurske županije i mađarski partneri Regionalna razvojna agencija županije Zala (ZMT) i Razvojna agencija jezera Balaton (LBDCA) iz Siofoka.

 

Ovaj projekt provodit će se 16 mjeseci a ukupna vrijednost iznosi 207.829,65 EUR.