VUPLAST IZ SAVSKE VESI U IZBORU ZA NAJBOLJU PODUZETNIČKU PRIČU U EUROPI!

VUPLAST IZ SAVSKE VESI U IZBORU ZA NAJBOLJU PODUZETNIČKU PRIČU U EUROPI!

Europska poduzetnička mreža (EEN) Hrvatske koja djeluje u sklopu HGK nominirala je međimursku tvrtku Vuplast za najbolju poduzetničku priču, a glasovima svih članova mreže izabrana je među top tri najbolje u Europi i tako ušla u finalni izbor za pobjednika koji će se održati danas, 19. listopada.

Vuplast se već više od 40 godina bavi proizvodnjom i obradom plastike, a tijekom pandemije kao pun pogodak pokazala se njihova razgradiva “biohazard” vreća od 100-postotno reciklirajućeg materijala, koja se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja. Takve vreće rabe se za pranje kontaminirane odjeće u bolnicama, vrtićima i domovima za starije osobe.

Ovo je samo nastavak odlične suradnje Vuplasta s EEN-om i HGK. Naime, u jeku lockdowna upravo su te institucije pomogle poduzeću da stupi u kontakt s francuskom sveučilišnom bolnicom koja je tražila dobavljača topljivih vrećica za bio-opasne stvari. Pregovori su vrlo brzo realizirani i uslijedila je isporuka robe na francusko tržište u roku od deset dana, a danas već rade direktno sa 70 bolnica i brojnim distributerima diljem Europske unije.

Pobjednika natječaja EEN-a za najbolju poduzetničku priču odabrat će odbor menadžera iz Europske komisije, a bit će objavljen 19. listopada, na godišnjoj konferenciji EEN-a Enterprise Europe Network e-Days, koja se ove godine održava virtualno.

Želimo im sreću kod odabira i u daljnjem radu!