VLADA USVOJILA PODUZETNIČKI IMPULS 2015. VRIJEDAN 4,4 MILIJARDE KUNA

VLADA USVOJILA PODUZETNIČKI IMPULS 2015. VRIJEDAN 4,4 MILIJARDE KUNA

banner impulsVlada Republike Hrvatske je u danas, 19. veljače, usvojila Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna. Ovogodišnji program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika i najvrjedniji je od 2012. godine od kada se provodi.

Poduzetnički impuls namijenjen je povećanju konkurentnosti sektora, povećanju poslovnih aktivnosti istraživanja i razvoja, povećanju investicija, komercijalizaciji inovacija, razvoju malih i srednjih poduzeća temeljenih na znanju te povećanju poduzetničkih znanja kao i prijenosu znanja.

Ove godine program se  provodi u tri osnovna programa:
•    Mikro i malo poduzetništvo i obrt,
•    Sredstva iz fondova EU,
•    Lakši pristup financiranju.

Za mikro i malo poduzetništvo i obrt, odnosno jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i uslužnih djelatnosti te istraživanje i razvoj i poduzetničko okruženje i promociju poduzetnicima će na raspolaganju biti gotovo 119 milijuna kuna.

Najniža potpora poduzetnicima i obrtnicima unutar programa Poduzetnički impuls je 10 tisuća kuna, a najveća 15 milijuna kuna. Očekuje se  da će biti podijeljeno 1.300 potpora.

Informativne radionice za poduzetnike kreću od ponedjeljka 23. veljače, dok će se ona u Čakovcu održati 6. ožujka 2015. u 10:30 sati  u Zgradi Scheier.

Više detalja o programima možete pronaći ovdje.

Raspored po gradovima možete pronaći ovdje.