UPRAVLJANJE ZNANJEM U POLJOPRIVREDI: POVRATAK KORIJENIMA (U DIGITALNOM DOBU)

UPRAVLJANJE ZNANJEM U POLJOPRIVREDI: POVRATAK KORIJENIMA (U DIGITALNOM DOBU)

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA održava jubilarnu petu po redu poljoprivrednu konferenciju pod nazivom Upravljanje znanjem u poljoprivredi: Povratak korijenima (u digitalnom dobu).

Konferencija će se održati 25. veljače 2020. godine s početkom u 9 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22 B, Čakovec (kompleks bivše vojarne).
Naglasak poljoprivredne konferencije bit će na isticanju važnosti poljoprivrede u pogledu sigurnosti potrošača, kvalitete hrane te certificiranja proizvoda. Svakodnevno postajemo svjedoci brojnih vremenskih neprilika koje se nameću kao glavni izazovi poljoprivredne budućnosti. Uz sve veću konkurenciju na globalnom tržištu, na kojem se trenutno traži prvoklasna roba po bagatelnim cijenama, proizvođači će trebati voditi pojačanu brigu i o očuvanju okoliša u kojem, svojom djelatnošću, utječu na eko sustav.

Činjenica je da hrana „neispitanog“ porijekla nije samo prijetnja ljudskom zdravlju, već ona ostavlja brojne ekonomske i socijalne posljedice. Kao odgovor, nameće se pitanje, trebamo li se vratiti tradicionalnim načinima proizvodnje kako bi osigurali i sačuvali prirodne resurse za buduće naraštaje ili pak trebamo naći rješenje u objedinjavanju najboljih praksi iz različitih proizvodnih smjerova. Upravo zbog toga, ove godine cilj nam je da ne samo proizvođačima, već i potrošačima približimo poljoprivredu koja nas očekuje u narednim vremenima.

Sudjelovanje na konferenciji je BESPLATNO, ali zbog ograničenog broja mjesta neophodno je prijaviti sudjelovanje putem on-line PRIJAVNICE najkasnije do 21. 2. 2020.

Poziv i program možete vidjeti OVDJE.