UPOZNAVANJE S DOBRIM PRAKSAMA U PROVOĐENJU PROJEKATA

UPOZNAVANJE S DOBRIM PRAKSAMA U PROVOĐENJU PROJEKATA

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje REDEA organizirala je studijsko putovanje u četvrtak, 6. veljače 2014. godine, uz posjet Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje te tvrtkama u Međimurskoj županiji s iskustvom u provedbi EU projekata, a sve u okviru provedbe projekta EU COMPASS 2 ‘Zajedničkim snagama do zajedničke uspješne EU regije’. Cilj studijskog putovanja bila je razmjena iskustva i upoznavanje s dobrim praksama u provođenju projekata, prvenstveno onima financiranih iz EU fondova.
 

Nakon dolaska u Čakovec u kompleksu Centra znanja Međimurske županije, gostima iz Koprivnice, Križevaca, Varaždina i susjedne Mađarske direktor Ivan Plačko prezentirao je Tehnološko – inovacijski centar Međimurje u sadašnjem izdanju, ali i najave za buduće projekte koji bi vrlo brzo trebali krenuti u realizaciju. Tako je gostima na vrlo naprednoj tehnologiji kojom je opremljen TICM prikazan projekt daljnjeg razvoja Centra znanja koji se intenzivno priprema za prijavu i realizaciju – izgradnja i razvoj usluga Instituta za promicanje kulture znanja ITEO, Metalske jezgre i Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje III – nakon čega je slijedio obilazak.
 

Direktorica Razvojne agencije Grada Čakovca Damira Vresk prezentirala je uspješno provedeni projekt Mljekare ‘ZRINDOL’ obitelji Hamer u Šenkovcu financiran iz IPARD programa, nakon čega je uslijedio posjet samoj mljekari. Ljubazni domaćini su nam u kratkim crtama ispričali o povijesti mljekare, kapacitetima i njihovim proizvodima te nas proveli kroz proizvodni pogon.
 

Druga međimurska tvrtka koja ima iskustva u provedbi EU projekata, a kojoj je bio dogovoreni posjet, bila je Bernarda d.o.o. u Pušćinama. Uz pomoć financijskih sredstava programa PHARE 2008. godine uspješno su proveli projekt fokusirane marketinške strategije s ciljem jačanja tržišne pozicije na tržištima istočne Europe, a sudionici su imali priliku razgledati cijeli proizvodni pogon.
 

Ovim putem zahvaljujemo objema tvrtkama na suradnji i gostoprimstvu te spremnosti u odgovaranju na pitanja sudionika.
 

Time je studijsko putovanje privedeno kraju, na zadovoljstvo svih partnera, a sljedeći susret je  završna konferencija projekta 27. 2. 2014. u Koprivnici.
 

Projekt EU COMPASS 2 je odobren za sufinanciranje u okviru trećeg natječaja IPA programa prekogranične suradnje  Mađarska – Hrvatska 2007.-2013. Glavni korisnik je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a projektni partneri su:  Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, Zaklada županije Zala za promociju poduzetništva, Gospodarska i industrijska komora županije Zala i HGK Županijska komora Varaždin, a pridruženi partner je Obrtničko učilište ‘POUKA’.

LOGO--EU-compass-2

Ana_Kralj_EUCompas


TICM_Lab