UNIVERZI-JA-DA: EDUKACIJA STUDENATA O PODUZETNIŠTVU I INOVACIJAMA

UNIVERZI-JA-DA: EDUKACIJA STUDENATA O PODUZETNIŠTVU I INOVACIJAMA

mspiUNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koji pomažu u rješavanju otvorenih pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci usrpnju 2016. godine (dalje u tekstu ESI2016). Studentski projekti trebaju doprinositi s društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon, ESI2016. Osnovni je smisao projekta UNIverzI-JA-DA pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju sa poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Projekt je pokrenula Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja kroz Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora želi potaknuti studente na poduzetničke aktivnosti već za vrijeme studija.

Prijaviti se mogu studenti (redovni i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj. Prijava je moguća pojedinačno ili u timu do pet osoba.

Rokovi:

– Natječaj otvoren od 14. svibnja do 14. rujna 2015. (23:59)
– Predstavljanje ideje pred žirijem: 21. rujna 2015.
– Objava šest finalista: 21. rujna 2015.
– Javna prezentacija finalnog rješenja: 11.studeni 2015.
– Objava pobjednika natječaja: 11. studeni 2015.
– Izvedba odabranih rješenja: do 14. svibnja 2016.

Više informacija o samom projektu možete pročitati ovdje.